5 sfaturi ca să-ţi alegi corect crema 5 sfaturi ca să-ţi alegi corect crema body care cream in heart shape on female hand U85B9QG 1024x576

Secretul frumuseţii constă într-o îngrijire adecvată tipului de ten. Numărul mare de produse existente pe piaţă te pot pune în dificultate în alegerea cremei potrivite tenului tău. Pentru a alege o cremă eficientă trebuie să iei în calcul mai mulţi factori precum: ingrediente, tipul de ten, vârsta, iar lista poate continua.

1. Alege-ţi crema în funcţie de tipul de ten!

Medicul dermatolog este cel mai în măsură să-ţi spună ce tip de ten ai: uscat, gras sau mixt. De asemenea, acesta va detecta problemele de sănătate ale tenului cât şi gradul de hidratare şi poate face recomandări legate de nevoile acestuia.

2. Creme hidratante pentru tenul uscat

Pielea uscată poate fi aspră la pipăit, uşor iritabilă şi lipsită de elasticitate. Aceste simptome apar ca urmare a dispariţiei sau scăderii filmului lipidic de suprafaţă şi deshidratării stratului cornos. Potrivit specialiştilor, acest tip de piele implică cele mai multe probleme când vine vorba de îngrijire.

  • Foloseşte doar demachiante şi loţiuni speciale pentru piele uscată;
  • Aplică întotdeauna cremă hidratantă, cu textură grasă, bogată în substanţe nutritive, care catifelează pielea şi creează barieră împotriva deshidratării;
  • Evită săpunurile care irită şi usucă tenul.Este indicată folosirea săpunurilor cu pH apropiat de cel al pielii;
  • Nu uita de îngrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, a buzelor şi a gâtului;
  • Hidratatează-te! Bea apă suficientă (2 litri de apă pe zi) pentru că pielea se poate deshidrata uşor;
  • Urmează o dietă bogată în fructe, legume, ulei de peşte, vitamina E;
  • Evită duşurile frecvente, care îndepărtează filmul lipidic. Limitează durata lor sub 15 minute;
  • Foloseşte loţiuni sau creme hidratante dupa baie;
  • Atenţie la expunerea la soare, pentru că provoacă uscarea pielii. Foloseşte creme cu fotoprotecţie.

3. Tenul gras necesită o curaţare mai atentă decât în cazul celorlalte tipuri de ten

Tenul gras este caracterizat printr-un exces de sebum. Acesta da tenului un aspect uleios. Alege produsele de îngrijire destinate tenului gras, care au rolul de a trata, de a reduce aspectul uleios şi de a hidrata pielea. De asemenea, acestea trebuie să conţină şi protecţie UV şi asta pentru că razele solare accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Pe lângă factorii de protecţie solară, mai trebuie să conţină şi antioxidanţi care să lupte împotriva radicalilor liberi.

4. Cremele pentru ten mixt previn iritaţiile şi reduc ridurile

Tenul mixt se caracterizează prin prezenţa unui exces de sebum în zona T (frunte, nas, bărbie) şi porţiuni uscate pe obraji. Acest tip de ten se poate irita foarte uşor şi asta pentru că majoritatea zonelor au tendinţă de uscare. Rolul cremelor pentru ten mixt este de a echilibra zona “T”, de a micşora porii, de a calma şi vindeca. De asemenea, ea previne iritaţiile, reduce şi combate ridurile. Optează pentru cele care au în compoziţie ingrediente precum: ulei de alun (hrăneşte şi reduce ridurile), aloe (hidratează, vindecă), vitamina E (hidratează şi repară), lemongrass (astringent, reface porii, regleaza pH-ul pielii).

5. Tenul normal are nevoie de hidratare

Produsele de bază în îngrijirea tenului normal sunt cele hidratante şi asta pentru că pielea se schimbă în funcţie de anotimp, stres şi vârstă. Dacă din diferite motive simţi că pielea şi-a shimbat textura (este mai grasă sau mai uscată) trebuie să foloseşti produse corespunzătoare. De asemenea, nu uita de protecţia solară şi acordă o mai mare atenţie zonelor din jurul ochilor, pentru că aici apar primele riduri.  În alegerea produselor de îngrijire te va ajuta medicul dermatolog.

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?