laser Care sunt efectele secundare ale epilarii cu laser? Quote Business Modern Instagram Post 1024x1024

 

Care sunt efectele secundare ale epilarii cu laser?

Este sigur!

Dacă te-ai săturat de metodele tradiționale de îndepărtare a părului, cum ar fi RASUL, s-ar putea să fii interesat de epilarea cu laser. Oferite de un dermatolog sau de un alt expert calificat și instruit, tratamentele de păr cu laser funcționează prin oprirea foliculilor de la creșterea firelor de păr noi. Pentru majoritatea oamenilor, epilarea cu laser este sigură. De asemenea, procedura nu este legată de efecte secundare pe termen lung.

Cu toate acestea, discuțiile despre efectele secundare ale epilarii cu laser abundă. Deși pot apărea efecte secundare temporare și minore după procedură, alte efecte sunt rare. În afară de aceasta, orice afirmație despre legăturile către sănătatea ta pe termen lung este nefondată.

Iată ce trebuie să știți.

Efectele secundare minore sunt frecvente

Îndepărtarea părului cu laser funcționează folosind lasere mici, cu căldură mare. Laserul poate provoca efecte secundare temporare imediat după procedură. Iritația pielii și modificările de pigmentare sunt cele mai frecvente efecte secundare.

Roșeață și iritație

Îndepărtarea părului prin laser poate provoca iritații temporare. De asemenea, puteți observa o ușoară roșeață și umflare în zona tratată. Cu toate acestea, aceste efecte sunt minore. Sunt adesea aceleași efecte pe care le puteți observa după alte tipuri de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceară.

Iritația generală ar trebui să dispară în câteva ore de la procedură. Încercați să aplicați pachete de gheață pentru a reduce umflarea și orice durere. Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă prezentați simptome dincolo de o ușoară iritare sau dacă efectele secundare se agravează.

Modificări de pigmentare

După tratamentul cu laser, este posibil să observați pielea ușor mai închisă sau mai deschisă la culoare. Dacă aveți pielea deschisă la culoare, este mai probabil să aveți pete mai întunecate de la îndepărtarea părului cu laser. Opusul este valabil pentru persoanele cu pielea închisă la culoare, care pot avea pete mai deschise de la procedură. Cu toate acestea, la fel ca iritația pielii, aceste modificări sunt temporare și de obicei nu sunt un motiv de îngrijorare.

Efectele secundare severe sunt rare

Rareori, epilarea cu laser poate duce la efecte secundare mai severe. Riscul dumneavoastră crește dacă utilizați truse laser la domiciliu sau dacă solicitați tratament de la un furnizor care nu este instruit și certificat.

Efectele secundare rare ale epilarii cu laser includ:

Creșterea excesivă a părului în zona de tratament: Uneori, acest efect este confundat cu căderea părului după procedură
Modificări ale texturii generale a pielii: Este posibil să aveți un risc crescut dacă v-ați bronzat recent.
Cicatrice: aceasta este cea mai frecventă la persoanele care au tendința de a se cicatrici cu ușurință.
Cruste ale pielii: Aceste efecte pot fi cauzate de expunerea la soare prea curând după procedură.
Discutați aceste reacții adverse cu medicul dumneavoastră. Deși sunt extrem de neobișnuite, este totuși o idee bună să fii conștient de ele. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă prezentați oricare dintre aceste simptome după îndepărtarea părului cu laser.

 

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?