rozaceea Rozacee- care sunt factorii care o declanseaza? skincare QDH6YRK 1024x835

Rozaceea este o afecțiune cronică a pielii care afectează în principal fața, provocând roșeață și înroșire peste obraji, nas, bărbie și frunte. Este incurabil, dar atenția la factorii declanșatori și tratamentul dedicat vă pot ajuta să vă gestionați simptomele.

Dacă aveți rozacee, este posibil să fi observat anumite activități, alimente, temperaturi sau emoții care vor determina apariția rozaceei; acestea sunt câteva declanșatoare ale rozaceei. Dacă nu sunteți sigur care sunt factorii declanșatori, păstrarea unui jurnal sau a unui jurnal digital pentru a determina ce ar putea cauza apariția unor erupții vă va ajuta să le controlați.

Cu apariții repetate, rozaceea poate deveni mai dificilă de tratat; unii pacienți au găsit tratamente care au funcționat mai devreme își pierd eficacitatea pe măsură ce trece timpul. Știind ce vă declanșează focarele de rozacee vă poate ajuta să:

1. Reduceți apariția rozaceelor ​​și iritațiile
2.Preveniți rozaceea să se înrăutățească în continuare
3.Obțineți rezultate mai bune din tratamentele cu rozacee
Iată câteva dintre cele mai frecvente declanșatoare ale rozaceei, astfel încât să știți la ce să aveți grijă.

Alcool
Cofeină
Bauturi calde
Lactate
Mancaruri picante
Exerciții aerobice
Băi fierbinți sau saune
Vremea caldă sau rece
Umiditate
Vânturi puternice
Stres sau anxietate
Expunerea la lumina soarelui
Produse de îngrijire a pielii sau de machiaj
Unele medicamente

Puteți găsi declanșatoarele pentru  rozaceea dvs printr-un proces simplu în 3 pași.

Pasul 1. Identifică-ți declanșatoarele
Pentru a afla ce vă declanșează rozaceea, va fi util să păstrați un jurnal. Dacă nu v-ați urmărit niciodată declanșatoarele, scanați lista noastră de mai sus și luați în considerare dacă oricare dintre acestea ar putea provoca apariția rozaceei.

Pasul 2. Confirmați aceste declanșatoare
Odată ce știți ce ar putea provoca apariția rozaceei, este important să adunați „dovezile”; acesta va fi jurnalul pentru rozaceea dvs pe care îl completați de fiecare dată când aveți o erupție.

Rețineți ce mâncați sau beți, ce produse utilizați, ce emoții ați simțit și vremea la care sunteți expus, care ar putea provoca o erupție. Nu uitați să notați și intensitatea simptomelor rozaceei.

Pasul 3. Evitați declanșatoarele
Acum v-ați dat seama ce vă provoacă rozaceea; puteți începe să luați măsuri pentru a evita acele declanșatoare.

Cum să preveniți apariția rozaceei
Mai jos am enumerat câteva dintre modalitățile prin care puteți evita declanșatoarele și pentru a preveni apariția rozaceei.

Alimentele și băuturile declanșează rozaceea
Dacă declanșatorul rozaceei este un element evident, cum ar fi cofeina sau alcoolul, este posibil să vă puteți reduce erupțiile prin limitarea cantității pe care o beți și prin consumul unui pahar cu apă rece după fiecare băutură. Cea mai bună opțiune poate fi evitarea acestor băuturi cu totul.

Declanșatorul rozaceei poate fi mai puțin evident, totuși, dacă este în alimente. Alimentele picante sau alimentele pline de jurnal sunt cele mai frecvente declanșatoare de alimente și mulți oameni au descoperit că alimentele cu histamine sunt mai susceptibile de a provoca focare de rozacee. Aceste alimente includ roșii, citrice, leguminoase, nuci și ciocolată.

Soarele sau vremea declanșează rozaceea
Purtați întotdeauna o protecție SPF adecvată și îmbrăcăminte când sunteți sub soare, deoarece doar câteva minute de lumină solară pe pielea predispusă la rozacee poate duce la o ruptură semnificativă. Dacă supraîncălzirea te declanșează, drapează o cârpă rece și umedă în jurul gâtului și sorbește o băutură rece. Încercați să purtați straturi, astfel încât să puteți îndepărta hainele dacă începeți să vă supraîncălziți.

Dacă vă deranjează vremea rece, înfășurați jumătatea inferioară a feței cu o eșarfă moale și limitați-vă timpul în aer liber.

Declanșatorii produsului pentru piele
Dacă fața vă ustură, arde sau mâncărime atunci când utilizați produse specifice pentru piele (sau îngrijirea părului), acestea vă pot irita pielea, ceea ce ar putea provoca apariția rozaceei.

Evitați detergenții  duri; căutați produse cu ingrediente ușoare și fără parfum adăugat pentru a evita iritarea suplimentară. Indiferent de factorii declanșatori, puteți preveni cu succes orice apariție a rozaceei, documentându-le și evitându-le.

Deși rozaceea este o afecțiune incurabilă, pe termen lung, ea poate fi gestionată în mod semnificativ prin tratament și prin evitarea declanșatorilor.
Identificarea mediului sau a lucrurilor care vă declanșează rozaceea vă poate ajuta să alegeți tratamentul potrivit.
Păstrarea unui jurnal al declanșatorilor dvs. vă va ajuta să le evitați în viitor.
Observarea declanșatorilor dvs. și evitarea cauzelor acestora vă vor ajuta să preveniți cu succes alte apariții.
Vă rugăm să rețineți că evitarea acelor declanșatoare care vă declanșează rozaceea s-ar putea să nu fie suficientă. Este întotdeauna cel mai bine să vedeți un dermatolog care să vă evalueze severitatea afecțiunii și să creeze un plan de tratament personalizat pentru a se potrivi pielii dumneavoastră individuale.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?