Epilarea cu ceară este cea mai comună metodă de îndepărtare a părului în stațiunile balneare de astăzi. Părul de pe orice parte a corpului sau a feței poate fi epilat cu ceară. Se aplica ceara calda pe zona si apoi se indeparteaza, aducand cu ea parul. Există două tipuri de ceară: tare și moale. Ceara tare, care este mai ușoară pe pielea delicată, este adesea folosită pe față, axile și zona bikinilor. Ceara moale este folosită pe picioare, brațe, spate și piept.

Epilarea cu ceară reduce creșterea părului atunci când este efectuată la intervale regulate de 30 de zile. Deoarece epilarea cu ceară trage părul de la rădăcină, acesta crește din nou mai moale, mai fin și mai subțire. Cu cât te epilezi mai mult cu ceară, cu atât mai puțin părul crește înapoi.

Epilarea cu ceară nu trebuie efectuată dacă aveți pielea deosebit de sensibilă, deoarece smulge câteva straturi de celule ale pielii împreună cu părul. Epilarea cu ceară poate provoca sensibilitate și umflare. În plus, unele medicamente vor face ca pielea să reacționeze prost la epilarea cu ceară. Nu vă epilați cu ceară dacă luați Retin-A, Accutane sau orice tip de rețetă pentru acnee.

Pregătirea pentru tratament

Lăsați părul să crească la aproximativ o jumătate de inch deasupra pielii. Dacă firele de păr sunt prea scurte, ceara nu va adera suficient de puternic pentru a le smulge. Evitați să faceți duș sau baie înainte de tratament. Înmuierea părului îl va înmuia, permițându-i să se rupă mai ușor și făcând epilarea cu ceară mai puțin eficientă. Nu aplicați loțiune pe piele înainte de sesiunea de epilare cu ceară.

 

La ce să te aștepți

Se poate aplica o loțiune antiseptică pentru a curăța mai întâi zona. Unii esteticieni aplică o pudră ușoară de pudră pentru a se asigura că pielea este uscată înainte de a aplica ceara.

Dacă se folosește ceară moale pentru , ceara caldă va fi întinsă pe firele de păr într-un strat subțire. O bandă de pânză (muslină sau pelon) este apoi aplicată pe ceară și frecată în direcția creșterii părului. Banda este apoi trasă rapid în direcția opusă creșterii părului, în timp ce pielea este ținută întinsă cu cealaltă mână.

Dacă se folosește ceară tare pentru. , se aplică o cantitate mai groasă de ceară caldă și se lasă să se usuce. Nu se aplică nicio bandă de pânză. Ceara este scuturată pentru a permite esteticianului să o prindă, apoi este scoasă rapid în direcția opusă creșterii părului. Ceara tare nu aderă la piele la fel de mult ca ceara moale și, prin urmare, este utilizată pe zone mai delicate, cum ar fi zona bikinilor, axile și față.

Cât de mult doare?

Majoritatea oamenilor o tolerează bine și se obișnuiesc cu senzația după câteva tratamente. Cantitatea de disconfort depinde de zona ce este epilată și de nivelul tău de toleranță la durere în general. Dacă încă vi se pare că epilarea cu ceară este foarte inconfortabilă după mai multe tratamente, mulți esteticieni oferă creme de amorțire care pot fi aplicate cu 45 de minute înainte de serviciu. Clienților li se recomandă, de asemenea, să ia două comprimate de ibuprofen înainte de programare, pentru a reduce disconfortul și a scădea inflamația post-tratament în zona ceară. Pentru femei, în general, este mai bine să nu programați serviciile de epilare cu ceară chiar înainte sau în timpul menstruației, deoarece sunteți mai sensibilă la durere în acest moment și veți experimenta mai mult disconfort.

Îngrijire la domiciliu după epilare

Este important să aveți grijă de zona ceară după tratament pentru a preveni firele de păr încarnate, erupțiile sau alte reacții. Exfolierea, folosind o piatră ponce sau mănuși de exfoliere cu un gel de baie, va ajuta la menținerea pielii curate. Evitați să folosiți un săpun pentru că lasă pe corp o peliculă care ar putea provoca fire de păr încarnate. Pentru față, spate și piept, utilizați un exfoliant mai blând și o loțiune anti-erupție (întrebați-vă cu ceară despre produsele recomandate). Imediat după epilare, evitați lumina directă a soarelui și cabinele de bronzat, mai ales când pielea este încă roșie de la tratament. Timp de 24 de ore după epilarea cu ceară, evitați exercițiile fizice, căzile cu hidromasaj și produsele cu substanțe chimice dure, parfumuri sau coloranți. Aplicați o cremă hidratantă blândă la 24 de ore după tratament.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?