rozacee Rozacee: cele mai bune sfaturi pentru tine shutterstock 1593933484 1536x1023 1 1024x682

Rozacee: afecțiune cronică și incurabilă a pielii care nu are o cauză certă. Roșeața roșie de pe obraji, nas, bărbie și frunte poate fi declanșată de aproape orice, inclusiv de stres, alcool, cofeină, produse lactate, vreme extremă, umiditate și exerciții fizice, acestea fiind doar câteva.

Citiți mai departe pentru a descoperi cea mai bună îngrijire a pielii cu rozacee și despre cum să evitati o altă erupție.

                  5 sfaturi pentru îngrijirea pielii pentru rozacee

1. Înțelegeți ce anume va declanseaza rozacee

Mulți persoane care sufera de rozacee prezintă simptome ale mai multor tipuri de rozacee (există patru tipuri); în mod similar, fiecare persoană cu rozacee are factori declanșatori diferiți sau factori care își înrăutățesc rozaceea.

Cu unele declanșatoare, totuși, este posibil să aveți probleme in evitarea lor. De exemplu, dacă rozaceea dvs. este declanșată de factori legați de vreme, probabil că nu veți putea să o evitați. Dacă nu puteți evita ceva care va provoca o apariție a rozaceei, gestionarea simptomelor este următoarea cea mai bună opțiune. Încercați să faceți un duș răcoros.

Dacă nu sunteți sigur de declanșatoarele dvs. de rozacee, păstrarea unui jurnal sau a unui jurnal digital pentru a afla ce anume vă poate provoca apariția este o modalitate excelentă de a înțelege mai multe și de a le controla.

2. Curăță-te des, dar fă-o cu grija

Mulți pacienți cu rozacee nu își curăță pielea suficient de des, deoarece pielea lor se simte deja iritată, dar un produs de curățare delicat va elimina excesul de ulei, bacterii și resturi de mediu și vă va ajuta să vă controlați apariția.

Evitați detergenții și astringenții duri; căutați produse cu ingrediente ușoare și fără parfum adăugat pentru a evita iritarea suplimentară. Frecarea sau curățarea pielii va provoca sensibilitate suplimentară, așa că folosiți întotdeauna o atingere ușoară și folosiți vârful degetelor atunci când vă spălați pielea.

După ce ți-ai spălat pielea, folosește un prosop moale și curat și tamponează-l ușor pentru a-l usca. Din nou, frecarea feței cu un prosop nu va face decât să o irite si mai mult. Lăsați pielea să se usuce complet înainte de a adăuga creme sau machiaj pentru a preveni usturimea sau arsurile.

Nu uitați să folosiți apă călduță când faceți duș sau vă spălați fața; apa fierbinte nu este doar un factor declanșator al rozaceei, ci poate usca și pielea.

3. Rămâi hidratat

Crema hidratantă este un produs crucial pentru a calma rozaceea, deoarece creează o barieră care blochează iritanții și ajută la refacerea pielii. Crema hidratantă poate fi vitală în prevenirea arsurilor, mâncărimilor, usturimii sau iritației asociate cu rozaceea.

Rozaceea afectează de obicei persoanele cu vârsta de 30 de ani și peste, care este momentul în care pielea feței tinde să devină în mod natural mai uscată, astfel încât acest lucru vă poate agrava simptomele și vă poate provoca iritații suplimentare.

4. Purtați întotdeauna SPF

Acesta este un pas crucial pentru îngrijirea pielii pentru oricine, dar mai ales pentru cei care suferă de rozacee. Un studiu a constatat că expunerea la soare a fost un factor de declanșare principal pentru 81% dintre pacienții cu rozacee.

În fiecare zi aplicați un nivel SPF mediu spre ridicat pentru a vă proteja pielea; majoritatea oamenilor consideră că o cremă hidratantă cu SPF este cea mai ușoară opțiune pentru purtarea zilnică. Când ieșiți să petreceți o zi la soare, purtați un nivel ridicat de SPF, haine de protecție și rămâneți la umbră, dacă puteți.

Aveți grijă de cremele solare pline cu substanțe chimice și concentrați-vă pe produsele cu blocante fizice, cum ar fi oxidul de titan sau zinc. Verificați dacă aceste produse nu sunt parfumate și hipoalergenice pentru a evita apariția rozaceei.

5. Evitați ingredientele care usucă pielea

Este esențial să citiți cu atenție etichetele de pe produsele de îngrijire a pielii pe care le cumpărați pentru a evita achiziționarea de articole care vă pot usca sau vă pot irita pielea în continuare. Recomandăm întotdeauna celor care suferă de rozacee să evite următoarele ingrediente:

  • Alcool
  • Parfumuri adăugate
  • Peroxid de benzoil și acid salicilic
  • Tretinoin sau alți retinoizi
  • Ulei de mentol, mentă și eucalipt
  • Acid glicolic

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?