Dacă aveți o piele foarte uscată sau porii grasi, obținerea unei străluciri frumoase pe piele se poate simți imposibilă. Așa că am contactat dermatologii  pentru a afla cum să obținem o piele strălucitoare pe tot parcursul sezonului. În primul rând, am dorit definitia pielii strălucitoare, deoarece nici măcar nu eram siguri ce înseamnă a străluci. „Pielea strălucitoare este o piele umedă și moale – nu plictisitoare, uscată sau descuamată”. „Pielea strălucitoare se caracterizează prin pori mici, ten uniform și ten limpede, fără pete.”

Iată șase sfaturi și trucuri recomandate de dermatologi pentru a obține o piele sănătoasă, strălucitoare în mod natural.

1. Rămâi hidratat
Mai întâi trebuie să rămâi hidratat pentru un om mai sănătos. A bea multă apă îmbunătățește sănătatea generală a corpului și face lucruri extraordinare pentru cel mai mare organ al tău: pielea ta.

2. Cunoaște-ți pielea
Aveți ten gras, ten uscat sau combinație? Evaluați cum este pielea dvs., uitându-vă la dimensiunea porilor și la locul în care obțineți, de obicei, gras sau uscat. Porii mai mari sunt un semn al pielii grase și au nevoie de o mulțime de astringenți și retinoizi pentru a echilibra producția de ulei. „Produsele precum astringenții, retinoizii și peroxidul de benzoil scad sebumul sau uleiul și contribuie la eliminarea strălucirii”. „Pielea grasă este cauzată de modificări hormonale care provoacă exces de sebum și pori măriti.”

Dacă pielea dvs. se usucă, se fisurează sau se curăță în timpul verii, vă recomandăm să vă reglați mediul. „Pielea uscată sau cenușie se poate datora lipsei de umiditate din cauza utilizării excesive a produselor care usucă pielea, cum ar fi retinoidul sau peroxidul de benzoil, modificarea nivelului de estrogen din cauza menopauzei sau a locurilor de muncă cu medii uscate și aer condiționat excesiv sau a lipsei de umiditate”.

3. Nu uita de fructe și legume
Este posibil să aveți nevoie pentru o piele sănătoasă de ceva care este deja prin casă sau în cămară. „Ceaiul verde și extractele de mușețel calmează pielea”.

4. Încercați un retinoid topic
„Produsele cu retinoizi și vitamina A cresc cifra de afaceri celulară, astfel încât uleiurile mai tinere înlocuiesc celulele mai vechi ale pielii”. „Acest tip de ingredient determină celulele mai tinere și mai grele să absoarbă umezeala și scade pigmentarea sau petele maronii.”

5. Căutați produse care conțin ceramide
„Ceramidele- ingredientul meu preferat din cremele hidratante”, spune dermatologul Jeremy Fenton. Ceramidele sunt una dintre lipidele naturale din bariera lipidică a membranei celulare. Este o componentă importantă a hidratării și barierei pielii. Acestea sunt adesea plasate în formulări care nu înfundă porii. ”

6. Îmbunătățește-ți strălucirea naturală cu machiajul
Una dintre cele mai rapide modalități de a face pielea să strălucească este prin a-ți termina look-ul cu un iluminator luminiscent sau cu un spray de reglare hidratant.  Setați-vă machiajul cu un spray hidratant pentru a vă împiedica să se topească, în timp ce vă crește strălucirea pielii.  În timp ce machiajul nu vă va îmbunătăți neapărat sănătatea pentru pielea ta, aceste produse vă pot oferi un plus pe ten. Pulverizați înainte sau după machiaj sau păstrați-vă în geantă pentru a vă reîmprospăta aspectul pe tot parcursul zilei.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?