fața Fața trebuie spalata in mod corect pentru o piele sănătoasă naked woman with closed eyes washing face on grey GKTML5F 1024x683

Dacă te-ai întrebat vreodată cum să-ți speli fața corect, nu ești singurul. Adică, cât de greu ar putea fi? Pur și simplu cu putina apă pe fata, frecați un pic pielea și clătiți, nu? Ei bine, da, poate fi atât de simplu pentru unii oameni. Dar pentru a va spala corect pielea este nevoie de ceva mai multă muncă.

Curățarea fetei vă spală murdăria, celulele moarte ale pielii, machiajul și orice altceva care vă poate înfunda porii. Și, în funcție de tipul de produs de curățare pe care îl utilizați, ar putea ajuta și la tratarea afecțiunilor specifice ale pielii, cum ar fi acneea. „Curățarea corectă a feței previne erupțiile acneice, poate îmbunătăți sănătatea pielii și poate chiar reduce inflamația pielii”, spune Joshua Zeichner, MD, director de cercetare cosmetică și clinică în dermatologie la Spitalul Mount Sinai din New York City.

Dar nu doar modul în care vă spălați fața face diferența, ci și când, cât de des și ce tip de spălare utilizați. Pentru a vă asigura că face bine acest lucru, iată câteva modalități corecte. Învață-le acum, astfel încât să știi cum să-ți speli fața în mod corect * de fiecare dată.

1. Spălați-vă fața în fiecare seară.
Spălarea fetei pe timp de noapte este o regulă grea și rapidă atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și este valabilă chiar dacă nu purtați machiaj. “În timpul zilei, uleiurile naturale și transpirația se acumulează pe piele”, spune dr. Zeichner. „Suntem expuși mediului, ceea ce înseamnă că murdăria și poluarea se acumulează pe stratul nostru exterior de piele.” Nu îndepărtați toată această murdărie, la sfârșitul zilei, provoca iritații ale pielii, inflamații și erupții de acnee.

2. Spălați-vă fața dimineața.
S-ar putea să vă gândiți că trebuie să vă curățați pielea înainte de culcare pentru a vă trezi cu fața proaspătă, dar o altă clătire dimineața este o idee bună. „În timp ce dormiti și vă întoarceți noaptea de pe o parte pe cealalta, bacteriile din saliva dvs. și uleiurile din păr sunt ușor transferate pe fața și ochi”, spune Rachel Nazarian, MD, dermatolog la Schweiger Dermatology Group din New York și New Jersey. Deci, chiar dacă vă spălați noaptea și fețele de pernă des,o curățare dimineata este cea mai bună.

Dacă aveți o piele deosebit de uscată sau sensibilă, de exemplu, vă recomandăm doar să folosiți apă micelară sau un produs de curățare foarte delicat dimineața. Și dacă utilizați un produs de curățare care conține acid salicilic pentru a vă ajuta să vă controlați acneea, puteți constata că este prea dur sau uscat pentru a fi utilizat de două ori pe zi.

3. Folosiți temperatura corectă a apei.
Folosirea apei calde la duș sau pentru a vă spăla fața s-ar putea să vă faca sa va simtiti foarte bine, dar de fapt poate dăuna pielii delicate de pe față.

„Temperaturile extreme, cum ar fi dușurile fierbinți, aburitoare sau apa fierbinte, pot provoca dilatarea vaselor de sânge și ruperea țesuturilor delicate”. „În plus, apa fierbinte elimină în mod natural pielea de bariera necesară pentru ulei, care ajută la menținerea integrității pielii.” Acest lucru înseamnă că pielea dvs. se va usca mai repede și va provoca mai multa  în timp. Aceasta este o problemă în special pentru cei cu pielea uscată sau sensibilă, deoarece pielea lor este deja mai vulnerabilă la uscare. De asemenea, căldura poate fi un factor declanșator pentru rozacee, o afecțiune a pielii care provoacă roșeață și umflături asemănătoare acneei. Deci, este important să folosiți apă călduță pentru a vă spăla fața.

4. Asigurați-vă că utilizați un produs de curățare potrivit tipului dvs. de piele.
Când căutați un prods de curatare facial, veți dori să luați în considerare lucruri precum tipul de piele (dacă pielea dvs. este în general grasă, uscată, normală sau mixtă), dacă aveți pielea sensibilă, dacă sunteți predispus la acnee și dacă aveți orice alte afecțiuni ale pielii (cum ar fi rozacee, eczeme sau psoriazis).

Dacă pielea ta tinde să fie uscată sau sensibilă, un detergent delicat sau cremos ar funcționa pentru tine. Dar cei cu pielea grasă sunt de obicei capabili să tolereze mai ușor gelul sau produsele de spălare. Iar pentru cei cu pielea normală, un produs de curățare de bază pe bază de apă ar fi minunat. Puteți încerca, de asemenea, să folosiți ceva de genul unui ulei sau balsam de curățare, care tind să fie mai hidratant decât produsele de curățare tradiționale și sunt capabile să curete machiajul mai gros și cremele de protecție solară.

Dacă nu aveți idee de unde să începeți sau cum să vă dați seama de tipul de piele, este nevoie să vă adresați unui dermatolog pentru a vă ajuta să aflați ce va funcționa pentru dvs.

Pentru mai multe bloguri despre cum ne ingrijim fața, pielea/ corpul, accesati : https://lasersalons.ro/ sau intrati pe Instagram : https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?