Sângele care se iese la suprafață din cauza expunerii prelungite la căldură  și consumului de alcool sub aspect roșu. Roșeața constantă a feței poate fi un semn de rozacee, o afecțiune a pielii care este adesea nerecunoscută și neînțeleasă. Diagnosticul precoce și tratamentul sunt cruciale atunci când vine vorba de rozacee, deoarece afecțiunea poate crește în severitate în timp.

                               Ce este rozaceea?

Rozaceea este o inflamație a pielii care afectează fața cauzată de mărirea capilarelor de pe suprafața pielii, oferind un aspect permanent roșu. Alte semne ale rozaceei includ cosuri cu cap galben pe frunte, obraji și bărbie. Înroșirea frecventă este adesea primul semn al rozaceei, dar în timp, aceasta se poate transforma într-o roșeață permanentă pe măsură ce capilarele se măresc. Cazurile severe de rozacee pot provoca, de asemenea, înroșirea și mărirea nasului.

Simptomele rozaceei, cum ar fi fața îmbujorată, cosurile și obrajii ușor umflați, pot fi adesea confundate drept apariții normale. Alte semne mai grăitoare includ capilare mărite și vizibile,  o erupție cutanată exclusivă feței și o senzație de arsură sau usturime.

                               Ce îmi declanșează rozaceea?

Spre deosebire de simpla înroșire și acnee, erupțiile de rozacee au adesea un declanșator și pot fi destul de incomode. Când va spălați, roșeața rămâne mai mult decât de obicei, iar înroșirea repetată poate face pielea să rămână permanent roșie. Vasele de sânge devin mai vizibile și pielea se poate îngroșa. Din acest motiv, tratamentul pentru rozacee pe față devine mai dificil, deoarece soluțiile care au funcționat înainte nu mai pot fi eficiente.

În afară de găsirea celui mai bun tratament pentru rozacee, este important să știm mai întâi ce o provoacă. Știind ce vă declanșează rozaceea vă poate ajuta să le evitați și să evitați aparițiile. Factorii declanșatori obișnuiți pentru rozacee sunt lumina soarelui, stresul, mâncarea picantă, alcoolul, vântul, frigul și exercițiile fizice. Există, de asemenea, câteva produse pentru piele și păr, machiaj și medicamente care pot provoca apariția rozaceei.

                              Sfaturi pentru îngrijirea pielii dacă aveți rozacee

Dacă vă cunoașteți deja declanșatoarele, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce apariția. Iată câteva sfaturi:

Investiți în protecția solară – Deoarece lumina soarelui este cauza principală a apariției rozaceei, protecția solară este esențială în fiecare zi a anului. De fapt, chiar și după ce ați fost supus tratamentului pentru îngrijirea pielii cu rozacee, este important să vă protejați pielea pentru soare, aplicând o protecție solară cu spectru larg și evitând cât mai mult posibil soarele de la prânz.
Alegeți corect produsele de îngrijire a pielii – rozaceea și îngrijirea pielii merg mână în mână, deoarece produsele pe care le alegeți și modul în care vă spălați fața contribuie la roșeață. Alegeți produse blânde și folosiți doar vârful degetelor atunci când aplicați demachiantul pe față. Treceți peste cârpele dure, tonerele și astringenții care pot provoca o senzație de usturime sau arsură.
Alegeți tratament recomandat de dermatolog – Pentru a afla cum să tratați corect rozaceea, cel mai bine este să consultați un profesionist.

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?