Epilarea cu ceara a feței vă poate oferi o piele netedă, fără păr timp de până la câteva săptămâniÎnainte de a-ți epila fața, iată 10 lucruri de știut despre epilarea cu ceara care te vor ajuta să menții rezultate pozitive cât mai mult timp posibil.

Epilarea cu ceara este adesea mult mai convenabilă decât bărbierirea, deoarece smulge părul nedorit de la rădăcini și produce rezultate care durează mult mai mult.

1. Este dureroasa epilarea cu ceara?
Epilarea cu ceară poate provoca dureri care, de obicei, durează doar o secundă rapidă, pe măsură ce medicul estetician îți dezlipește banda de epilare de pe față. În cele mai multe cazuri, epilarea cu ceara poate fi dureroasă doar pentru cei care au pielea extrem de sensibilă sau care suferă de boli autoimune precum lupusul.

2. Cum este epilarea cu ceara diferită de zahăr?
Epilarea cu ceară este atunci când un estetician aplică o bază de  ceaara caldă pe zona de tratament, o acoperă cu o bandă și trage banda pentru a îndepărta părul de la rădăcini. Epilarea cu zahar funcționează la fel ca epilarea cu ceară, dar se folosește o pastă naturală făcută cu zahăr, apă și lămâie. Deși ambele proceduri sunt similare, epilarea cu ceara este adesea mai eficientă la îndepărtarea firelor de păr mai scurte.

3. Epilarea cu ceara provoacă roșeață?
Epilarea cu ceara poate provoca roșeață în zonele sensibile, care durează între câteva minute și 12 ore. Dacă vă epilați cu ceară pentru a vă pregăti pentru o petrecere sau un eveniment special, programați-vă programarea cu cel puțin 24 de ore înainte pentru a vă asigura că orice roșeață a dispărut la timp.

4. Cum pot trata iritația cauzată de epilarea cu ceara?
Roșeața cauzată de epilarea cu ceară va dispărea, de obicei, de la sine, dar gelul de aloe și uleiul de cocos pot ajuta în mod natural la reducerea roșeață și iritație. Dacă vă lipsesc aceste ingrediente acasă, aplicați o compresă rece pe față folosind părți egale de lapte, apă și gheață pentru a combate roșeața.

5. Îmi va crește părul facial mai gros după epilare?
Unii oameni spun că părul tău facial va crește mai gros după epilare, dar această zzicala a bătrânilor este falsă. Epilarea cu ceara va deteriora adesea foliculii de păr din părul tratat, rezultând un păr mai subțire și o creștere mai mică. Cu tratamente repetate de epilare cu ceară, părul tău nedorit va deveni, probabil, vizibil mai subțire și mai rar.

6. Cât timp va rămâne pielea netedă?
Epilarea cu ceara produce rezultate care durează între două și opt săptămâni, ceea ce este foarte convenabil pentru cei care au păr cu creștere rapidă și care, de obicei, nu au timp pentru a înlătura părul facial folosind alte metode.

7. Ce factori de risc pot afecta rezultatul epilarii cu ceară?
Medicamentele orale, cum ar fi antibioticele și tratamentele pentru acnee, vă pot face pielea hipersensibilă și mai predispusă la roșeață, lăcrimare și exfoliere, la fel ca majoritatea soluțiilor topice pentru acnee. Dacă utilizați medicamente sau tratamente topice de îngrijire a pielii, examinați lista de efecte secundare pentru a vedea dacă acestea vor crește sensibilitatea pielii.

8. Cum arată o reacție adversaă la epilarea cu ceară?
Roșeața și iritația după epilare sunt normale, dar fii atent la coșuri, umflături pline de puroi, umflături și dureri. Cosurile și umflăturile pot apărea din cauza inflamației foliculilor de păr, în timp ce umflarea și durerea pot indica o reacție alergică la formula de epilare. Consultați imediat medicul dermatolog dacă aveți complicații după ce vă epilați cu ceară.

9. Ce înseamnă „dubla scufundare” și de ce este rău pentru epilare cu ceară?
Dubla imersare este atunci când un estetician înmoaie batonul de aplicare în formula de epilare, aplică ceara pe piele, apoi scufundă din nou pentru o altă aplicare. Acest lucru poate determina murdăria și bacteriile să contamineze ceara, care poate fi apoi transferată unei alte persoane – crescând riscul de infecție și boală. Urmăriți obiceiurile de epilare ale medicului estetician în timpul programării pentru a vă asigura că dumneavoastră și următorul pacient nu sunteți în pericol.

10. Îmi pot epila fața acasă?
Trusele de ceară la domiciliu pot fi eficiente pentru unii, dar adesea prezintă un risc mare de arsă a pielii, cicatrici și infecții. Oamenii care se depilă acasă tind, de asemenea, să combine epilarea feței cu peelinguri, exfoliații și măști acasă, care pot duce la iritații și complicații suplimentare ale pielii. Pentru cele mai bune rezultate, programați-vă pentru epilarea facială cu un estetician autorizat și cu experiență.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?