Epilarea cu laser este o procedură medicală care utilizează un fascicul de lumină concentrat (laser) pentru a îndepărta părul nedorit.

În timpul epilarii cu laser, un laser emite o lumină care este absorbită de pigmentul (melanina) din păr. Energia luminoasă este transformată în căldură, care dăunează sacii în formă de tub din piele (foliculii de păr) care produc firele de păr. Această deteriorare inhibă sau întârzie creșterea viitoare a părului.

Deși epilarea cu laser întârzie în mod eficient creșterea părului pentru perioade lungi, de obicei nu are ca rezultat îndepărtarea definitivă a părului. Pentru îndepărtarea inițială a părului sunt necesare mai multe tratamente de îndepărtare a părului cu laser și ar putea fi necesare și tratamente de întreținere. Epilarea cu laser este cea mai eficientă pentru persoanele care au pielea deschisă la culoare și părul închis la culoare, dar poate fi folosită cu succes pe toate tipurile de piele

De ce se face?

Epilarea cu laser este folosită pentru a reduce părul nedorit. Locațiile comune de tratament includ picioarele, axilele, buza superioară, bărbia și linia bikinilor. Cu toate acestea, este posibil să tratați părul nedorit în aproape orice zonă, cu excepția pleoapei sau a zonei înconjurătoare. Nici pielea cu tatuaje nu trebuie tratată.

Culoarea parului si tipul de piele influenteaza succesul epilarii cu laser. Principiul de bază este că pigmentul părului, dar nu pigmentul pielii, ar trebui să absoarbă lumina. Laserul ar trebui să deterioreze numai foliculul de păr evitând în același timp deteriorarea pielii. Prin urmare, un contrast între culoarea părului și a pielii – părul închis și pielea deschisă – are ca rezultat cele mai bune rezultate.

Riscul de deteriorare a pielii este mai mare atunci când există un contrast mic între păr și culoarea pielii, dar progresele în tehnologia laser au făcut ca epilarea cu laser să fie o opțiune si pentru persoanele care au pielea mai închisă la culoare. Epilarea cu laser este mai puțin eficientă pentru culorile de păr care nu absorb bine lumina: gri, roșu, blond și alb. Cu toate acestea, opțiunile de tratament cu laser pentru părul deschis la culoare continuă să fie dezvoltate.

Riscuri

Riscurile de reacții adverse variază în funcție de tipul de piele, culoarea părului, planul de tratament și respectarea îngrijirii pre- și post-tratament. Cele mai frecvente efecte secundare ale epilarii cu laser includ:

Iritatie de piele. Disconfortul temporar, roșeața și umflarea sunt posibile după îndepărtarea părului cu laser. Orice semne și simptome dispar de obicei în câteva ore.
Modificări de pigment. Epilarea cu laser poate întuneca sau deschide pielea afectată. Aceste modificări pot fi temporare sau permanente. Iluminarea pielii îi afectează în primul rând pe cei care nu evită expunerea la soare înainte sau după tratament și pe cei care au pielea mai închisă la culoare.
Rareori, îndepărtarea părului cu laser poate provoca formarea de vezicule, formarea de cruste, cicatrici sau alte modificări ale texturii pielii. Alte reacții adverse rare includ albirea părului tratat sau creșterea excesivă a părului în jurul zonelor tratate, în special pe pielea mai închisă la culoare.

Epilarea cu laser nu este recomandată pentru pleoape, sprâncene sau zonele înconjurătoare, din cauza posibilității de rănire grave a ochilor.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?