epilarea cu laser Epilarea cu Laser poate provoca cancer? dark haired woman undergoing a skin rejuvenation p WY86PVH 1024x683

“Am auzit că poți face cancer prin radiațiile implicate în epilarea cu laser. Este adevărat sau este doar un mit? ”

 

Efectele pe termen lung ale terapiei prin epilarea cu laser, inclusiv posibilitatea unui risc crescut de cancer, nu au fost gasite.

Unii cercetători au observat modificări ale alunițelor atipice (nevii displazici) după epilarea cu laser. Prin urmare, se sugerează precauție în utilizarea terapiei cu laser cosmetice pentru persoanele cu antecedente personale sau familiale de cancer de piele sau alunițe atipice, până când cercetările ulterioare stabilesc dacă aceste modificări pot fi maligne sau nu.

Epilarea cu laser utilizează radiații neionizante sub forma unei surse de lumină concentrate care produce un fascicul laser foarte fin. În cazul îndepărtării părului prin epilarea cu laser, raza laser este utilizată pentru a distruge foliculii de păr (celule de unde crește părul), rezultând pierderea creșterii părului din acești foliculi. Epilarea cu laser nu utilizează aceleași lungimi de undă ultraviolete (UV) ca cele găsite în lumina soarelui (adică UVA și UVB), despre care se știe că deteriorează ADN-ul din celule și provoacă cancer de piele.

Radiațiile neionizante sunt, de asemenea, diferite de radiațiile ionizante (de exemplu, radiații nucleare, raze X), care sunt, de asemenea, cunoscute pentru a provoca cancer.

În plus față de îndepărtarea părului, epilarea cu laser este utilizată pentru: alte proceduri cosmetice (de exemplu, îndepărtarea tatuajelor) și dentare; pentru tratarea varicelor; pentru chirurgia prostatei, a pielii și a ochilor; și pentru a îndepărta pietrele la rinichi.

De asemenea, este utilizat pe scară largă pentru tratarea cancerului, inclusiv a cancerului de piele. 

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?