Îndepărtarea părului pentru tipurile de piele închisă poate fi o provocare. Nu numai că părul este adesea gros si negru, dar cantitatea de melanină din piele (care este atrasă de căldură) face ca tipurile de piele închisă să fie mai susceptibile la complicații. Acest articol va avea ca scop discutarea problemelor cheie legate de epilarea cu laser pentru tipurile de piele închisă la culoare și cum putem ajuta la îndepărtarea permanentă, dar sigură, a părului nedorit pentru aceste tipuri de piele.

Înțelegerea tipurilor de piele
Cel mai obișnuit instrument de măsurare a tipului de piele care este utilizat în domeniul medical se numește „Scala Fitzpatrick”, numită după Thomas B. Fitzpatrick. El a dezvoltat această metodă ca dermatolog la Harvard în 1975, ca mijloc de a clasifica numeroasele tipuri de piele pe care le vedem astăzi. Scara Fitzpatrick a fost dezvoltată prin expunerea diferitelor tipuri de piele la lumina UV și apoi măsurarea răspunsului pielii. Știi ce tip de piele ești? Iată scara Fitzpatrick – de ce nu încercați să vă determinați tipul de piele mai jos?

Tipul I Alb pal; păr blond sau roșu; ochi albaștrii; pistrui – Arde mereu, nu se bronzează niciodată
Tipul II Alb; corect; păr blond sau roșu; ochi albaștri, verzi sau alune – De obicei arde, se bronzează minim
Tip III Crem alb; echitabil cu orice culoare a părului sau a ochilor; destul de frecvent – Uneori arsuri ușoare, se bronzează uniform
Tip IV Maro moderat; tonul tipic al pielii mediteraneene – Arde rar, întotdeauna se bronzează bine
Tipul V Maro închis; Tipuri de piele din Orientul Mijlociu – Foarte rar arde, se bronzează foarte ușor
Tip VI Maro închis până la negru – Nu arde niciodată, se bronzează foarte ușor
După cum puteți vedea, scara Fitzpatrick începe de la numărul 1 pentru tipurile de piele albe și merge până la 6 pentru cel mai întunecat tip de piele. Acest instrument este utilizat de terapeuții noștri pentru a măsura adecvarea pentru anumite tratamente ale pielii, indiferent dacă este vorba de epilare cu laser, întinerire foto sau chiar anti-îmbătrânire.

În acest articol, vom considera că tipurile de piele întunecată sunt între 4 și 6 pe scara Fitzpatrick.

Care sunt provocările tratării tipurilor de piele închisă la culoare pentru îndepărtarea părului?
Tratarea tipurilor de piele întunecată în scopul îndepărtării permanente a părului poate fi un proces delicat și complicat – principalul motiv fiind acela că tipurile de piele mai închise la culoare, datorită compoziției lor, sunt mai predispuse la cicatrizare, hiperpigmentare postinflamatorie și chiar arsuri cauzate de absorbția pielii prea multă căldură. Aceste caracteristici ale tipurilor de piele de culoare închisă fac incredibil de dificilă tratarea la energii suficient de mari pentru a vedea rezultate dramatice și satisfăcătoare, deoarece probabilitatea complicațiilor este pur și simplu prea mare.

Durerea este, de asemenea, o preocupare majoră în timpul acestor tipuri de tratamente pentru cei cu piele închisă la culoare. Cu cât pielea este mai închisă, de obicei, cu atât mai multă durere va simți clientul. Acest lucru se datorează faptului că dacă pielea închisă la culoare este tratată cu un laser care nu este adecvat sau conceput pentru tipurile de piele închisă la culoare, poate furniza o cantitate mult mai mare de energie și căldură în piele. Acest lucru nu numai că provoacă disconfort în timpul tratamentului, dar crește și riscul de complicații.

O opțiune care place multor clinici este să trateze cu energii foarte mici, pentru a evita îndepărtarea clienților. Problema principală cu acest lucru este că, deși poate fi mult mai sigur să reduceți setările la minimum, eficacitatea tratamentului este foarte compromisă. Cu timpul, totuși, acest lucru ar însemna că rămâneți cu părul foarte subțire și mai deschis, care nu răspunde bine la tratamentul permanent cu epilare cu laser.

Istoria din spatele evoluției laserelor de calitate medicală
Timp de decenii, clienții care aveau pielea mai închisă la culoare nu erau potriviți pentru îndepărtarea părului cu laser și sunt direcționați către metode non-permanente, cum ar fi ceara sau cremele de depilare. În primele etape de dezvoltare ale tehnologiei estetice, singurele dispozitive care existau pentru îndepărtarea semipermanentă erau dispozitivele IPL. Aceste dispozitive nu vizau o lungime de undă specifică, ci mai degrabă acopereau un spectru larg de lumină, crescând astfel foarte mult șansa de arsură și cicatrici la clienții cu pielea mai închisă la culoare. De-a lungul anilor, aceste dispozitive IPL au început să inunde piața estetică și la scurt timp după ce au apărut numeroase povești de groază din clinicile din întreaga lume  cu privire la cazurile de arsuri severe și cicatrici din cauza manipulării greșite a energiilor utilizate de aceste IPL

Când prima rundă de lasere medicale a fost dezvoltată la începutul anilor 1990, acestea erau însă mult mai sigure, în ciuda faptului că aveau o putere mult mai concentrată decât dispozitivele IPL mai inferioare. Aceste lasere ar funcționa emițând o singură lungime de undă și având o putere constantă controlată de energie. Mmulte dintre aceste lasere de nouă generație de pe piață erau mai potrivite pentru clienții cu o piele mai alba, deoarece tehnologia nu era încă potrivită pentru tipurile de piele cu adevărat întunecate (4+ pe scara Fitzpatrick).

Totuși,  cu progresele moderne în tehnologie, putem folosi acum cele mai puternice și mai sigure lasere medicale (nu IPL) pentru a viza creșterea părului nedorită și pentru a distruge foliculii de păr în permanență. Tratamentele de întinerire a pielii și anti-îmbătrânire sunt acum, de asemenea, posibile și sigure datorită acestor ultime lasere. Frumusețea acestor tipuri de lasere medicale constă în faptul că nu sunt atrade de melanina din piele și au o mai mare afinitate pentru alimentarea cu sânge (sistemul vascular). Prin urmare, riscul de complicații cum ar fi arsurile sau cicatricile sunt reduse semnificativ.

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?