ingrijirea pielii în timpul verii si nu numai Ingrijirea pielii în timpul verii si nu numai perfect skin R93N2P8 1024x1018

1.       Curățarea tenului

Ideal este să-ți cureți tenul de 2 ori pe zi: o dată dimineața și o dată seara. Dimineața, curățarea feței are rolul de a înlătura eventualul exces de sebum și transpirație din timpul somnului. Seara, se vor înlătura particulele de praf, factorii poluanți, microorganismele, secreții proprii, precum sebumul și sudorația. Desigur, în funcție de caz, se poate reduce curățarea tenului la o dată pe zi, seara, sau contextual, chiar la 2 seri. În cazul persoanelor cu ten uscat, reactiv, predispus la iritații o curățare cu apă călduță seara este suficientă.

2.       Hidratarea

Următorul pas necesar în rutina de îngrijire este hidratarea. Indiferent de tipul de ten, hidratarea este un pas ce nu poate fi sărit. Chiar dacă ai o piele cu tendință acneică, ea va deveni uscată în lipsa unei hidratări corespunzătoare. O piele uscată este predispusă la iritații și nu vrem așa ceva. Chiar și persoanele cu ten matur au nevoie de hidratare.

3.       Protecția împotriva radiațiilor UV

Cremele cu fotoprotecție au apărut și s-au impus in piață, devenind o măsură aproape obligatorie împotriva nocivității radiațiilor UV.

Printre efectele cutanate generate de o expunere necontrolată la soare amintim:

  • efecte imediate – arsuri, pigmentare, iradiere, alergii;
  • efecte tardive – îmbătrânire cutanată, leziuni precanceroase (keratoze actinice), leziuni maligne (multemutul melanom, carcinoamele).

Este indicată utilizarea cremelor fotoprotectoare, indiferent de vremea de afară. Razele UV penetrează stratul de ozon fără să țină cont dacă e soare, înnorat, plouă sau ninge.

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?