La ce te poti astepta

Epilarea cu laser necesită de obicei 6 până la 9 tratamente. Intervalul dintre tratamente va varia în funcție de locație. Pe zonele în care părul crește rapid, cum ar fi buza superioară, tratamentul poate fi repetat în patru până la opt săptămâni. Pe zonele cu creștere lentă a părului, cum ar fi spatele, tratamentul poate fi la fiecare 12 până la 16 săptămâni.

Pentru fiecare tratament veți purta ochelari speciali pentru a vă proteja ochii de raza laser. Un asistent poate rade din nou site-ul dacă este necesar. Medicul poate aplica un anestezic topic pe piele pentru a reduce orice disconfort în timpul tratamentului.

În timpul procedurii

Medicul va apăsa pe piele un instrument laser de mână. În funcție de tipul de laser, un dispozitiv de răcire pe vârful instrumentului sau un gel rece poate fi utilizat pentru a vă proteja pielea și pentru a reduce riscul de efecte secundare.

Când medicul activează laserul, fasciculul laser va trece prin piele până la foliculii de păr. Căldura intensă de la raza laser dăunează foliculilor de păr, ceea ce inhibă creșterea părului. Este posibil să simțiți disconfort, cum ar fi o înțepătură caldă, și probabil veți simți o senzație de frig de la dispozitivul de răcire sau gelul.

Tratarea unei zone mici, cum ar fi buza superioară, poate dura doar câteva secunde. Tratarea unei zone mai mari, cum ar fi spatele, poate dura o jumatate de oră.

După procedură

Este posibil să observați roșeață și umflare în primele ore după îndepărtarea părului cu laser.

Pentru a reduce orice disconfort, aplicați gheață pe zona tratată. Dacă aveți o reacție a pielii imediat după îndepărtarea părului cu laser, medicul poate aplica o cremă cu steroizi în zona afectată.

După îndepărtarea părului cu laser și între tratamentele programate, evitați lumina soarelui și nu folosiți un pat de bronzat timp de șase săptămâni sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Utilizați zilnic o protecție solară cu spectru larg SPF30.

Rezultate

Firele de păr nu cad imediat, dar le veți scăpa pe o perioadă de câteva zile până la săptămâni. Aceasta poate părea ca o creștere continuă a părului. Tratamentele repetate sunt de obicei necesare deoarece creșterea și căderea părului au loc în mod natural într-un ciclu, iar tratamentul cu laser funcționează cel mai bine cu foliculii de păr în stadiul de nouă creștere.

Rezultatele variază semnificativ și sunt dificil de prezis. Majoritatea oamenilor experimentează îndepărtarea părului care durează câteva luni și poate dura ani de zile. Însă epilarea cu laser nu garantează îndepărtarea definitivă a părului. Când părul crește, de obicei este mai fin și mai deschis la culoare.

Este posibil să aveți nevoie de tratamente cu laser de întreținere pentru reducerea părului pe termen lung.

Dar laserele de acasă?

Sunt disponibile lasere care pot fi folosite acasă pentru îndepărtarea părului. Aceste dispozitive pot provoca o reducere modestă a părului. Dar nu există studii ample care să compare cât de eficiente sunt aceste dispozitive în comparație cu epilarea cu laser efectuată la un cabinet medical.

În plus, U.S. Food and Drug Administration consideră că aceste dispozitive de îndepărtare a părului cu laser sunt cosmetice, nu medicale, ceea ce înseamnă că nu beneficiază de același nivel de control ca și alte dispozitive medicale. În prezent, nu au existat studii ample, pe termen lung, despre cât de sigure și eficiente sunt aparatele de acasă.

Dacă alegeți să utilizați un dispozitiv de îndepărtare a părului cu laser la domiciliu, urmați instrucțiunile care vin împreună cu dispozitivul pentru a ajuta la reducerea riscului de rănire, în special de leziuni oculare.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?