laser Laser SopranoICE: Care sunt efectele secundare ale epilarii cu laser? Cream Purple Daylight Savings Time Spring Forward Modern Instagram Post 1024x1024

 

Care sunt efectele secundare ale epilarii cu laser?

Epilarea cu laser este populară printre persoanele care doresc o soluție pentru îndepărtarea părului care este mai permanentă decât alte metode. Utilizarea laserelor pentru îndepărtarea părului funcționează prin oprirea foliculilor de păr să crească fire noi.

Înainte de a începe terapia, totuși, oamenii ar trebui să conștientizeze unele efecte secundare ale epilarii cu laser, precum și unele mituri care înconjoară procesul.

Pentru majoritatea oamenilor, epilarea cu laser este o modalitate sigură de a scăpa de părul din locurile nedorite permanent sau pentru perioade lungi de timp.

Efecte secundare

Câteva efecte secundare diferite pot apărea după îndepărtarea părului cu laser. Majoritatea efectelor secundare sunt minore și temporare. Oricine se confruntă cu reacții adverse de durată ar trebui să-și consulte dermatologul.

Roșeață și iritație

Epilarea cu laser dăunează foliculilor firelor de păr vizate. Organismul reacționează la acest lucru și mulți oameni experimentează roșeață și iritație în zonele afectate. Pielea poate furnica sau simți sensibilitate și poate chiar să pară să se umfle ușor.

Simptomele sunt de obicei de scurtă durată. Zona afectată poate arăta similar cu pielea care tocmai a fost epilată cu ceară sau smulsă. Unii dermatologi folosesc un anestezic topic pentru a reduce cât de mult reacționează pielea unei persoane la proces.

Iritația ar trebui să scadă după reacția inițială, de obicei în câteva ore de la tratament. Umflarea și roșeața pot răspunde bine la pachetele de gheață sau la o baie rece.

Crustă

Unii oameni pot prezenta cruste pielii în zona afectată. Aceasta este de obicei o problemă minoră, dar poate fi incomod.

Formarea crustei poate duce uneori la cruste sau cicatrici. Prin îngrijirea zonei tratate după îndepărtarea cu laser, cum ar fi utilizarea unei creme hidratante, o persoană poate preveni orice probleme de durată din acest tratament.

Modificări ale culorii pielii

Unele persoane pot observa modificări minore de culoare ale zonei tratate a pielii. Poate deveni puțin mai întunecat sau mai deschis, după îndepărtarea părului cu laser.

Persoanele cu pielea deschisă la culoare pot avea mai multe șanse de a experimenta modificări de pigmentare mai închise. Persoanele cu tonuri de piele mai închise pot fi mai predispuse la modificări mai deschise ale pigmentării. Aceste modificări tind să dispară în timp, iar pielea revine la normal.

Leziuni oculare

Procedura de îndepărtare a părului implică utilizarea unor lasere puternice. Aceasta înseamnă că există un risc de vătămare potențială gravă a ochiului, mai ales atunci când un medic lucrează pe fața unei persoane.

Atât persoana care primește tratamentul, cât și medicul trebuie să poarte echipament de protecție pentru ochi pentru a preveni rănirea în timpul procedurii.

Risc de infecție a pielii

Ca și în cazul altor metode cosmetice de îndepărtare a părului, deteriorarea foliculilor de păr cu un laser poate crea un risc de infecție.

Zona afectată trebuie tratată ca o rană în timp ce se vindecă. Oamenii ar trebui să raporteze orice semn de infecție unui dermatolog.

În cele din urmă, nu ar trebui să aplice creme antibiotice fără prescripție medicală (OTC) pe zone mari de piele dacă apare o infecție.

 

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?