Există multe mituri despre îndepărtarea parului cu laser, inclusiv cât de des veți avea nevoie de tratament pentru a menține acele rezultate excelente. Programarea corectă a îndepărtării parului cu laser este mult mai importantă decât v-ați putea da seama!

De regulă, dacă doriți să vă reduceți permanent creșterea parului, va trebui să ne vizitați în clinică pentru o sesiune de epilare cu laser la fiecare 4-6 săptămâni, pentru un minim de 6-12 tratamente.

Dar de ce nu pot să intru o dată pe săptămână și să obțin aceste rezultate mai repede? Răspunsul este simplu: ciclul de creștere a parului.

Ciclul de creștere a părului
Există trei etape principale de creștere a parului, iar epilarea cu laser este eficientă numai pentru părul din prima etapă de creștere (Anagen).

Faza de creștere (Anagen)

Anagenul este faza de creștere activă a foliculilor de păr. În acest moment, celulele din rădăcina parului se împart rapid, astfel încât părul crește și se extinde până la axul părului.

În timpul fazei anagene, foliculii de păr sunt cei mai receptivi la lumina laserului, deoarece sunt bogați în proteine (keratină) și melanină.

Faza anagenă pentru un folicul de păr este determinată genetic și variază de la persoană la persoană, dar aproximativ 85% din foliculii de păr din corpul nostru se află în faza anagenă în orice moment.

Faza de tranziție a parului (Catagen)

La finalizarea fazei anagenice, foliculul intră în faza catagenică atunci când părul încetează să crească. Această fază durează doar două-trei săptămâni. Aproximativ cinci la sută din părul nostru se află în această fază la un moment dat.

Faza de odihnă a parului (Telogen)

Etapa finală este faza telogenă, care cuprinde atât repausul, cât și vărsarea.

Lungimea acestei etape este de aproximativ 100 de zile pentru foliculii sănătoși de pe scalp, dar alte zone ale corpului pot varia semnificativ. Aproximativ 10% din foliculii de păr se află în faza telogenă la un moment dat.

Programarea epilării cu laser
Având în vedere că doar 85 % de foliculi de păr se află în faza anagenă la un moment dat și aceasta este cea mai eficientă fază pentru îndepărtarea părului cu laser, este important să vă programati tratamentele de epilare cu laser la fiecare patru până la șase săptămâni pentru a vă asigura că părul este complet.

Vă recomandăm să rezervați un pachet de șase până la 12 tratamente și să vă rezervați datele în avans, pentru a vă asigura că rămâneți la curent cu tratamentele și pentru a obține cel mai bun rezultat posibil.

Amintiți-vă, numărul și timpul dintre tratamente pot varia de la o persoană la alta, în funcție de pielea și tipul parului dvs, de aceea este recomandat să urmați întotdeauna sfaturile oferite de tehnicianul nostru specializat in laser.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?