Picioare capuna! Numele sună amuzant, corect, dar poate fi într-adevăr o neplacere totala atunci când se întâmplă. Pielea sub aspectul unei căpșune este o problema care afectează milioane de oameni, numele venind de la pielea cu aspect punctat- punctele arată ca semințe de căpșuna. Acestea pot fi cauzate de mai mulți factori care vor fi discutati în acest articol, iar pentru a afla si mai multe despre aceste mari imprefectiuni de pe picioare, ce cauzează totodata si o boala a pielii și cum să scapi de ele, citiți cu atentie acest articol.

Care sunt aceste picioare capsuna?

Picioarele cu ascpectul unei capsune sunt cele care au mici pete mai negre, si sunt și mai vizibile atunci când tocmai te-ai epilat pe picioare, chiar si cu ceară. Nu vin cu niciun fel de durere si nici nu este dăunătoare. Dar sigur vă poate scoate din zona de comfort atunci cand va expuneti picioarele. S-ar putea să începeți chiar să evitați acele rochite scurte ce scot in evidenta picioarele dvs.

Aceasta, face ca pielea să fie aspră și să se formeze în principal pe locurile porilor sau foliculilor de păr. Dacă vă întrebați cum se poate forma pe corpul dvs., citiți următoarea secțiune.

Ce cauzeaza nedorietele picioare capsuna?

O mulțime de lucruri pot fi responsabile pentru aceste pete care apar pe picioarele tale și ar putea fi chiar mai mulți factori responsabili. Aici sunt câteva cauze frecvente ale picioarelor cu aspectul unei capsune care au fost descoperite:

Foliculita

Acest lucru se întâmplă atunci când foliculul de păr se inflameaza, de obicei, din cauza expunerii la bacterii sau ciuperci. Se poate, de asemenea, să fie obtinuta si in urma epilarii cu lama de ras sau ceara. Odată cu îndepărtarea părului vechi, noilor fire de par le este greu să-și găsească drumul din nou. Ceea ce face ca ele să se curbeze sub piele, ducând la blocaj intern, astfel formand picioarele cu pielea sub aspectul unei căpșune. Acest tip arata ca un cos mic deasupra foliculilor de par pe picior. Persoanele care au o istorie de acnee sau dermatită sunt de obicei mai predispuse la această afecțiune.

Pielea uscata

Pielea dvs. trebuie să păstreze calitatile specifice, făcând stratul superior de protecție. Orice defect în acest sens formeaza noi oportunități pentru invadatori să intre. Crema de ras sau anumite produse chimice folosite pe pielea uscată vor avea șansa de a provoca iritații care duc la picioarele cu aspect de căpșuna.

Porii lărgiți

Există, de asemenea, momente când nedoritele picioare capsuna se formeaza din cauza porilor lărgiți. Dacă pielea secretă prea mult ulei sau sebum, excesul de producție poate duce la pori înfundați. Aceasta captează bacteriile și pielea moartă, care se va inegri dacă sunt expuse la aer (oxidare).

Care sunt simptomele comune ale acestor picioare capsuna?

Mai multe afecțiuni ale pielii au simptomele lor unice și chiar dacă uneori au un aspect similar, este bine să știți când să vizitați dermatologul. Acestea sunt simptomele comune ale picioarelor capsune:

• Pori negri pe picioare.

• Puncte negre sau maro pe picioare după ras.

• Aspectul cu punctulete pe picioare.

Dacă vă confruntați si cu o inflamație, înroșire sau umflare, atunci ar putea fi o altă problema. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a exclude orice altă opțiune și pentru a cunoaște procedura adecvată ce va va ajuta sa scăpati de aceasta.

Cum sa scapi de picioarele capsuna?

După ce am învățat totul despre picioarele caspuna și cauzele sale, am ajuns la lucrurile bune. Avem câteva tehnici foarte ușoare care vă vor ajuta să scăpați de picioarele capsuna în cel mai scurt timp.

Epilarea definitiva cu laser

-Care este primul lucru pe care dermatologul ti-l propune in cazul picioarelor capsuna? Laserul!

Prin metoda de epilare definitiva, firul de par se deterioreza, se subtiaza si cade natural, astfel tratand si ce se afla sub primul strat al pielii noastre. Tintind direct radacina foliculilor de par, acestia nu mai au posibilitatea de a forma ‘melcul de par’ sub piele, tratand astfel punctuletele cu aspect de capsuna. In acelasi timp, trateaza si foliculita.

Curatarea porilor înfundați

O igienă bună este obligatorie pentru a evita mai multe afecțiuni ale pielii, inclusiv aceste picioare capsuna. Mai jos sunt câteva sfaturi care vă pot ajuta să păstrați pielea sănătoasă:

• După ce ați ieșit afară și ați transpirat, faceti-va un duș seara și scăpați de orice transpirație uscată.

 • De asemenea, ar trebui să faceti un duș si dimineata înainte de a pleca de acasă. 

Fara picioare caspuna!

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?