piele Piele deschisa/ Piele inchisa-Ce reprezinta testul Fitzpatrick ? face to face GLSF4CD 1024x681

Pielea (cutis= piele ) constituie un înveliș neîntrerupt care se continuă la nivelul marilor orificii (gură, nas, etc.) cu o semimucoasă (parțial cheratinizată) și care, în interiorul cavităților respective, devine o mucoasă propriu-zisă. Pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă, care asigură o sensibilitate diversă, protejează corpul de leziuni mecanice (răni) și microorganisme, participă la secretarea unor produse finale ale metabolismului și îndeplinește de asemenea un important rol de termoregulație, execută funcțiile de respirație, conține rezerve energetice, leagă mediul înconjurător cu tot organismul.

Funcțiile pielii

  • funcția de apărare, împiedică pătrunderea unor agenți patogeni în organism (bacterii, substanțe toxice, radiații)
  • funcția termoregulatoare ajuta la menținerea unei temperaturi constante a corpului, pentru evitarea supraîncălzirii reduce temperatura prin evaporarea apei din sudoare, la o temperatură scăzută pentru reducerea pierderii temperaturii corporale, firele de păr prin Musculus arrector pili se zbârlesc pielea având aspectul de piele de găină..
  • funcția de apărare față de razele ultraviolete la animale această funcție e realizată de blană sau pene, la om stratul cornos stratum corneum absoarbe și reflectă cam 50% din radiații, absorbirea radiațiilor se realizează prin pigmentul din piele melanină producând bronzarea pielii, la o expunere extremă la aceste radiații se poate produce cancerul de piele.
  • pielea ca rezervor de celule embrionare această funcție este folosită de chirurgie în transplanturi.
  • funcția imunologică a pielii este realizată de celulele Langerhans din piele.
  • funcția de organ de simț este una din funcțiile de comunicare a pielii cu mediul înconjurător, aceasta fiind îndeplinit de receptorii:
  • funcția de camuflaj, dacă pielea este goală sau acoperită cu blană, solzi sau pene, pielea are structuri de protecție, de colorație care ajută pentru a ascunde animale de prădători sau pradă.

Pentru a putea face epilarea definitiva pe toate tipurile de piele, trebuie să știm tipul de piele al fiecărei persoane pe care urmeaza sa o tratam.

Tipul de piele este adesea clasificat în funcție de scara tipului de piele Fitzpatrick, care variază de la foarte alba (piele tip I) la foarte închisă (piele tip VI).

Cei doi factori principali care influențează tipul de piele sunt:

  1. Dispoziția genetică
  2. Reacția la expunerea la soare și la obiceiurile de bronzare

Tipul de piele este determinat genetic și este unul dintre multele aspecte generale, in care se includ și culoarea ochilor, a părului etc. Modul în care pielea reacționează la expunerea la soare este un alt factor important în evaluarea corectă a tipului de piele. Bronzarea recentă (bronzare, bronzare artificială sau creme de bronzare) au un impact major asupra evaluării culorii pielii.

Vă rugăm să vă luați timp pentru a putea determina corect scorul tipului de piele la venirea in salon.  Scorul este determinat prin parcurgerea fiecărei întrebări adresate de specialisti și însumarea scorurilor respective ale răspunsurilor dvs.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?