Epilarea cu laser poate fi o modalitate foarte bună de a scăpa definitiv de părul nedorit, dar dacă nu știți prea multe despre lasere s-ar putea să fiți îngrijorat de posibilele riscuri pentru sănătate. O întrebare pe care mulți oameni o au cu privire la epilarea cu laser este dacă aceasta ar putea fi capabilă să provoace cancer.

Ce este epilarea cu laser?
Pentru a înțelege potențialele riscuri ale tratamentului cu laser pentru păr, merită să ne gândim puțin la modul în care funcționează. Un laser este un fascicul de lumină care este concentrat în întregime într-o singură direcție. Laserele care sunt folosite pentru tratamentele de epilare sunt alcătuite din lungimi de undă specifice de lumină, din gama vizibilă sau infraroșie.

Laserul va încălzi pigmentul din interiorul firului de păr pentru a ucide foliculul. Odată ce foliculul a fost distrus, părul respectiv nu va mai putea crește la loc. Tratamentele cu laser efectuate la clinica noastra vizează foliculii de păr, astfel încât nu va pătrunde adânc în piele și nu va avea niciun efect asupra pielii din jur. Nu va provoca aceleași daune ca și lungimile de undă mai mari ale luminii utilizate în timpul tratamentului IPL.

Epilarea cu laser și cancerul de piele
O îngrijorare pe care s-ar putea să o aveți cu privire la tratamentul cu laser este dacă acest tip de lumină ar putea crește riscul de cancer de piele. Cancerul de piele este asociat cu expunerea la anumite tipuri de lumină din gama UV. Suntem expuși la UV în lumina soarelui și în unele surse de lumină artificială, cum ar fi paturile de bronzare. Este o lungime de undă cu energie ridicată, care se află dincolo de raza de vedere umană.

Lumina UV este atât de puternică încât poate deteriora materialul genetic din interiorul celulelor noastre. Dacă este deteriorată o parte greșită a ADN-ului, atunci celulele pielii pot deveni canceroase. De obicei, este nevoie de mulți ani de expunere la lumina soarelui sau la alte tipuri de UV pentru ca acest lucru să se întâmple. Același tip de deteriorare este, de asemenea, responsabil pentru multe dintre semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile.

Deși epilarea cu laser utilizează energie luminoasă, aceasta nu include nicio lumină UV. Lungimile de undă care sunt folosite pentru a ținti foliculii de păr au o lungime de undă mai mare și sunt mai puțin energetice. Nu există riscul ca acestea să deterioreze materialul genetic din celulele dumneavoastră, astfel încât epilarea cu laser nu va crește riscul de cancer de piele.

Epilarea cu laser ar putea cauza alte forme de cancer?
Deoarece laserele utilizate pentru epilare nu conțin nicio lumină UV, nu pot provoca cancer de piele.

Epilarea cu laser pentru depilare este foarte sigur atunci când este efectuat de un medic cu experiență la o clinică de renume. Nu există nicio dovadă că efectuarea unui tratament cu laser poate crește riscul oricărui tip de cancer sau al altor boli.

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?