Sfaturi utile pentru ingrijirea buzelor pe timpul verii besutiful lips EXNVSPA 1024x683

 

 

Ești ceea ce mănânci si….ceea ce bei! S-ar putea să vă întrebați dacă într-adevăr face diferența sau dacă asta este ceva ce spun oamenii. Ei bine, iată o întrebare: ce am face fără apă? Răspunsul: nimic. Literalmente nimic. Toate celulele, țesuturile și organele din corpul dvs. necesită apa ca să funcționeze corect. Asta salveaza acele buze sanatoase!

  1. HIDRATAREA

Știm cu toții că avem nevoie de apă pentru a supraviețui. Cantitatea exactă depinde de dieta, greutate, cat și de alți factori, dar, în general, 8-10 pahare pe zi este un obiectiv bun. Un truc este să adăugați puțină aromă (fără a adăuga zahăr nedorit, desigur). Feliați niște castraveți sau aruncați câteva căpșuni în apă rece și filtrată și puneți-vă un pahar plin. Și, dacă sunteți cu adevărat cineva care se plictisește de lucrurile simple, amintiți-vă că ceaiul de plante este întotdeauna o opțiune.

2. EXFOLIEREA

Este important să începeți cu o suprafață netedă. Trebuie să îndepărtați pielea moartă pentru a permite cu adevărat emolienților, balsamurilor și luciurilor să lucreze. Zahar, zahar, miere, miere. O modalitate excelentă de a exfolia și vindeca buzele. O modalitate excelentă de a îndepărta pielea uscată sau moartă nedorită de pe buze este utilizarea unui exfoliant de zahăr. Există o mulțime de exfolieri de zahăr dulci care au și ingrediente hrănitoare și de înmuiere, cum ar fi vitamina E, miere și unt de shea. Vitamina E favorizează regenerarea celulară și acționează pentru a preveni iritarea ulterioară. Și acesta este obiectivul.

Pe lângă zahăr, există și alte opțiuni pentru a curăța pielea uscată a buzelor. De fapt, există ceva ce știi deja și probabil că iubești, care este foarte bun si te ajuta să te trezești în fiecare dimineață – cafeaua! Există o mulțime de exfolianti pentru buze, de cumpărat sau puteți încerca să va faceți unul singur. Amestecați zațul de cafea cu miere și ulei, de exemplu cel de nucă de cocos. Mai jos este doar unul dintre numeroasele exemple de rețete pentru curățarea buzelor, așa că aruncați o privire pentru a obține câteva idei și apoi creați-va o rețetă care vi se potrivește cel mai bine. Multe amestecuri pentru curățarea buzelor includ atât zahăr.

!!! NU VA UMEZITI BUZELE CU SALIVA

Uneori, o listă de “ASA SA FACI” trebuie să vină si cu un NU. Acesta este un sfat mai ușor de spus decât de făcut, dar oricum îl vom spune. Nu vă lingeți buzele. Și apoi o vom spune din nou! Nu vă lingeți buzele! Și vă rog să nu vă curățați pielea de pe buze când sunt uscate sau crăpate. Acest lucru poate duce la un disconfort major și răni ale buzelor. Linsul buzelor le poate usca, deoarece saliva are enzime care pot uzura pielea deja sensibilă. Acest lucru expune buzele la factori de mediu care le pot usca în continuare. Apoi, în încercarea de a atenua uscăciunea, dorința de a-ți linge buzele revine, ducând la un ciclu destul de inutil, uneori greu de oprit.

3. CONTROLUL DE SINE

Bine, deci poate că nu poți controla soarele și ploaia, dar poți controla câtă expunere la soare primesc buzele tale și cum decizi să le protejezi de elementele naturii în general. Ai grijă și acoperă-le. Cine spune că nu poți arăta fabulos în timp ce te plimbi prin magazine pentru a gasi cea mai buna varianta de hidratare pentru buzele tale? Dacă nu sunteți o persoană careia ii plac palariile, nu uitați să aplicați un balsam de buze cu un anumit SPF. Pielea subțire de pe buze este mai vulnerabilă la deteriorarea cauzată de razele UV. Există câteva balsamuri de buze sau rujuri care conțin SPF. Dacă nu se menționează protecția solară, atunci asigurați-vă că vă acoperiți buzele cu un produs care are ceva SPF înainte de a acoperi cu alte  nuanțe de ruj sau balsamuri – mai ales dacă intenționați să petreceți orice perioadă de timp în aer liber.

Un climat uscat poate fi la fel de agravant pentru piele ca o expunere prea mare la soare. Și întrucât nu toți putem trăi într-un paradis tropical, trebuie să ne mulțumim cu locul în care ne aflăm. Cu toate acestea, nu există nicio regulă care să spună că nu puteți face ajustări minore. Dacă locuiți acolo unde este foarte cald, nu înseamnă că sunteți destinați să fiți ca o planta deshidratată din mijlocul deșertului. Va puteti cumpara un umidificator. Există mai multe beneficii pentru sănătatea ta, inclusiv ameliorarea durerilor de cap, a tusei, a alergiilor și a buzelor crăpate. Aerul rece și uscat determină evaporarea umezelii din piele, dar umidificatoarele pot contracara acest lucru. După cum s-a menționat mai sus, există un avantaj suplimentar dacă aveți un umidificator, astfel încât să puteți respira ușor și să știți că vă hidratați gatul cu apa, în timpul noptii.

Nu se simte întotdeauna mai bine după ce hidratezi o cremă de față liniștitoare o față proaspăt spălată? Ba sigur ca da! Așadar, asigurați-vă că rutina de hidratare de dimineață și seară nu vă evita buzele.  Beți apă și dati-va neincetat cu balsam.

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?