Vara este o perioadă extrem de populară pentru a face tratamente de epilare cu laser. Veți fi mai mult afară, cu o mai mare parte a corpului expus, așa că este momentul perfect pentru a scăpa de părul nedorit. Cu toate acestea, soarele vă poate afecta negativ pielea atât înainte, cât și după tratamentele de epilare cu laser. În acest blog, LaserSalons explică modul în care daunele provocate de soare pot afecta tratamentele de epilare și prezintă măsurile de precauție pe care trebuie să le luați:
Ce este epilarea cu laser?
Îndepărtarea părului cu laser utilizează fascicule de lumină foarte concentrate în foliculii de păr acolo unde nu doriți păr. Lumina este absorbită de pigmentul din folicul, unde distruge părul și inhibă creșterea viitoare. Procedura este extrem de eficientă, dar este posibil să fie necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite.

De ce ar trebui să limitați expunerea la soare înainte și după tratamente?
Pentru cele mai bune rezultate, expunerea la soare trebuie limitată înainte și după tratamentele de epilare cu laser. Tratamentele cu laser pentru păr funcționează cel mai bine pe pielea care nu este bronzată și pe părul care nu a fost decolorat de soare. În plus, dacă ați fost expus recent la lumina soarelui, este posibil ca pielea dvs. să fie mai predispusă să sufere daune în timpul epilării cu laser.

De asemenea, va trebui să vă protejați pielea după ce ați fost supus epilării cu laser. Aceasta va fi sensibilă după tratament și mai susceptibilă decât de obicei la daunele provocate de soare. Dacă ieșiți la soare, dați-vă cu multă cremă de protecție solară cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30. Purtarea unei pălării cu boruri largi și a unor pantaloni lungi largi și a unei cămăși cu mâneci lungi vă va ajuta, de asemenea, să vă protejați pielea.

Cum vă puteți pregăti înainte de epilarea cu laser pentru rezultate mai bune?
Dermatologul dvs. vă va da sfaturi cu privire la ceea ce trebuie să faceți înainte de epilarea cu laser și este posibil să vi se ceară să faceți următoarele:

Radeți zona care urmează să fie tratată cu una până la trei zile înainte.
Nu purtați parfumuri sau loțiuni grele în ziua tratamentului.
Nu vă smulgeți sau nu vă epilați cu ceară firele de păr înainte de tratament, deoarece acest lucru poate îndepărta rădăcina foliculului de păr care trebuie să fie țintită de laser.
Protejați-vă pielea purtând o cremă de protecție solară cu spectru larg, cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30.
Evitați paturile de bronzare cu cel puțin șase săptămâni înainte de tratament
Purtați haine care să vă protejeze de soare, inclusiv pălării cu boruri largi și o cămașă largă cu mâneci lungi și pantaloni lungi atunci când vă expuneți la soare
Cum ar trebui să vă îngrijiți pielea după epilarea cu laser?
Următoarele sfaturi vă vor ajuta ca tratamentul să continue să funcționeze cât mai bine posibil și vă vor ajuta să vă protejați pielea:

Nu vă smulgeți părul de pe zona tratată și nu vă epilați cu ceară, deoarece ar putea stimula reapariția acestuia.
Exfoliați aproximativ o săptămână sau două după procedură.
Evitați băile și dușurile foarte fierbinți timp de 48 de ore.
Evitați lumina directă a soarelui timp de cel puțin două-trei săptămâni și folosiți protecție solară atunci când vă expuneți la soare
Renunțați la deodorant timp de cel puțin trei zile dacă ați primit tratament cu laser pentru păr sub brațe.
Purtați doar machiaj mineral în primele 48 de ore după tratament sau lăsați fața goală.

Va asteptam pe: www.LaserSalons.ro pentru mai multe detalii PE SITE-UL WEB https://lasersalons.ro/ sau PE INSTAGRAM https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link

 

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?