epilare cu ceara Epilare cu ceara- INGRIJIREA INAINTE SI DUPA SERVICII e1634225447173 1024x1002

 

 Tratamentul de epilare cu ceara este o soluție populară de îndepărtare a părului, care oferă o piele #netedă, fără păr timp de multe săptămâni. Spre deosebire de ras acasa, epilarea cu ceara nu este ceva ce poți face fără să planifici sau să programezi o întâlnire la un salon de epilare cu ceară.

 

Indiferent dacă intenționați să vă epilati pe o zonă mică a corpului, cum ar fi sprâncenele sau brațele, sau o suprafață mai mare, cum ar fi picioarele, brațele, spatele sau pieptul, aveți nevoie de timp suficient pentru a vă pregăti pentru o astfel de procedură. Pregătirea pielii înaintea tratamentului de epilare cu ceara are mai multe beneficii.  În al doilea rând, #pregătirea pielii dvs. oferă, de asemenea, cele mai bune rezultate de epilare care durează multe săptămâni.


Aspecte esențiale pentru îngrijirea pre-epilare

Iată o listă de măsuri de pre-epilare pe care ar trebui să le încercați data viitoare când vă epilezi acasă sau înainte de a vă îndrepta către un salon de epilare cu ceara.

 

– Este important să efectuați o inspecție vizuală amănunțită a zonei care necesită epilare cu ceară. Verificați dacă există semne de rupere a pielii sau inflamație. Când detectați o rană sau pielea deschisă, cel mai bine este să întârziați tratamentul de epilare cu ceară până când pielea este complet vindecată. Identificați alunițe sau urme de frumusețe pe care le aveți, astfel încât esteticienii să ia măsuri pentru a le proteja în timpul sesiunii de epilare cu ceara.

– Lăsați părul să crească primul, dar nu prea mult. Părul trebuie să fie suficient de lung pentru ca ceara să-l prindă și să-l scoată eficient. Ceara nu va putea prinde firele de păr dacă sunt prea scurte. În consecință, ceara va avea un moment dificil de a adera la firele de păr dacă acestea sunt prea lungi. De asemenea, este mai dureros să ieșiți dacă firele de păr sunt prea lungi. În mod ideal, așteptați două-trei săptămâni sau până când părul este de aproximativ un sfert de centimetru înainte de a efectua sau programa o sesiune de epilare cu ceară.

– Nu uitați să exfoliați înainte de depilarea cu ceară. În mod ideal, exfoliați pielea pentru a fi epilată cu o zi sau două înainte de întâlnirea programată. Nu utilizați exfolianți aspri înainte de depilarea cu ceară. Folosiți un prosop moale înmuiat în apă caldă pentru a exfolia ușor pielea. Nu frecați prea tare, deoarece acest lucru poate duce la rupturi pe piele.

– Hidratează pielea cu câteva zile înainte și în ziua depilării. O piele bine hidratată permite eliberarea cerii mai ușor și cu mai puțină durere. Nu hidratați excesiv pielea, deoarece un strat gros de cremă hidratantă poate afecta aderența cerii pe piele.

– Când creșteți zona bikinilor, asigurați-vă că pielea din această regiune este curățată bine. Depilarea cu ceară este o metodă de îndepărtare a părului care lasă pielea mai predispusă la infecție. Zonele corpului care sunt în mod natural calde și umede sunt mai vulnerabile la creșterea și infecția bacteriană.

– Dacă utilizați produse de îngrijire a pielii care conțin retinol, este recomandabil să întrerupeți temporar utilizarea acestora cu cel puțin două săptămâni înainte de programul dvs. de depilare. Produsele pe bază de retinol fac pielea vulnerabilă la răniri, în special în timpul sesiunilor de epilare cu ceară.

 

Aspecte esențiale pentru îngrijirea post-depilare

De asemenea, este important să efectuați cu grijă îngrijirea după orice epilare cu ceara. Iată câteva linii directoare privind îngrijirea post-epilare cu ceara pentru a evita efectele secundare urâte care pot distruge în cele din urmă rezultatele pielii netede din sesiunea de epilare cu ceara.

Tratamentul de epilare cu ceara lasă pielea sensibilă 24-36 de ore după procedură. În acest timp de vindecare și recuperare, este esențial să implementați câteva sfaturi de îngrijire care să vă asigure confortul și să vă păstreze rezultatele perfecte de epilare cu ceara.

Ca regulă generală, este important să evitați anumite produse sau activități care pot pune probleme, cum ar fi infecția bacteriană, mâncărime, erupții cutanate, firele de păr încarnate și inflamația pielii, printre multe altele.

 

Aplicarea loțiunilor și soluțiilor post-depilatoare este un ghid important de îngrijire post-epilare. Puteți face unul cu câteva ingrediente pe care le puteți găsi acasă. Aplicarea după trataentul de epilare cu ceara este crucială, deoarece această activitate oferă o serie de beneficii. Post-depilarea îndepărtează reziduurile de ceară de pe piele, calmează pielea și reduce incidența firelor de păr încrâncenate și roșeață.

  1. Pe lângă aplicarea compresei la rece, puteți utiliza și geluri de răcire pentru a calma regiunile pielii tratate cu ceară. Gelurile răcitoare conțin de obicei aloe vera și ulei de arbore de ceai – două ingrediente care nu numai că ameliorează roșeața și inflamația, dar și calmează pielea.

2. Purtați articole vestimentare largi, confecționate din țesături ușoare și respirabile. Nu purtați îmbrăcăminte cu elastic care poate irita pielea. Dacă tocmai ați urmat epilarea cu ceară în zona bikini sau tratamentul de epilare cu ceara brazilian, purtați lenjerie de corp respirabilă pentru a reduce fricțiunea și transpirația de la dezvoltare. În mod ideal, purtați îmbrăcăminte din bumbac după un tratament de epilare cu ceara.

3. Exfoliază și hidratează la momentul potrivit. Exfoliați pielea la trei până la patru zile după ce ati facut epilare cu ceara. Nu efectuați niciodată exfolierea imediat după trataemntul de epilare cu ceara, deoarece pielea este încă sensibilă și nu și-a revenit complet din procesul de epilare cu ceara. Hidratarea trebuie implementată la o zi sau două după epilare. Cel mai bine este să așteptați câteva zile înainte de hidratare, deoarece ingredientele pot înfunda porii care pot provoca infecția. Hidratarea pielii cu formulări naturale hidratante protejează pielea de substanțe chimice dure, murdărie și parfumuri puternice care pot duce și la efecte secundare.

Experții recomandă utilizarea cremelor antiseptice sau a unguentului cu hidrocortizon pentru a reduce șansele de inflamație, mâncărime și roșeață a pielii tratate.

4. În cele din urmă, alegeți întotdeauna instrumente și produse de îngrijire a pielii și bărbierit de la mărci de renume. Pielea ta merită doar cea mai bună îngrijire. Cumpărarea de produse de îngrijire pentru epilare cu ceara blândă, dar de calitate, asigură faptul că pielea dvs. rămâne netedă și fără păr timp de mai multe săptămâni.

                          Pentru a va programa la o sedinta de epilare cu ceara la LaserSalons, screti-ne un mesaj pe site-ul oficial sau pe pagina de instagram https://instagram.com/lasersalons.ro?utm_medium=copy_link ! https://lasersalons.ro/

©2022 LaserSalons.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?